Wat is Netflix

Netflix is een ‘on-demand’ video dienst. Via deze dienst kan je films en series online streamen. Dit betekend dat je niet hoeft te wachten tot de film is gedownload maar je kan gelijk beginnen met kijken. Deze service wordt aangeboden in abonnementsvorm. In de Verenigde Staten betaal je voor dit abonnement acht dollar per maand. Voor dit bedrag kunnen de Amerikanen onbeperkt films en series kijken. Dit doen ze natuurlijk niet alleen achter de PC. Netflix is te gebruiken op een groot aantal apparaten zoals de Playstation 3, de Xbox 360, Apple TV, iPad, iPhone en verschillende SmartTV’s en set-top boxen.

Beschikbaarheid van Netflix in Nederland

Netflix heeft al meer dan 20 miljoen leden in de USA. Nu is Netflix bezig met een opmars in Europa. Begin 2012 is de dienst beschikbaar geworden in Engeland en daarna waren Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen aan de beurt.  Er zijn al verschillende aanwijzingen gevonden waaruit is op te maken dat de lancering van Netflix in Nederland niet lang meer op zich kan laten wachten. Zo zijn er vacatures opgedoken waarin gevraagd werd naar Nederlandse vertalers. Wij hopen dat we in Nederland snel gebruik kunnen maken van Netflix.

Het aanbod van Netflix

Netflix heeft in de Verenigde Staten afspraken gemaakt met een aantal grote filmmaatschappijen zoals Dreamworks Animation, Paramount Picture, Lionsgate en Time Warner. Hiernaast heeft Netflix een exclusieve overeenkomst met Walt Disney Studio’s waaronder ook Pixar valt. Dit klinkt natuurlijk erg goed maar het is nog afwachten welke films en series er eventueel in Nederland beschikbaar komen op Netflix.