Netflix wordt duurder

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Netflix meer winst geboekt. Dit blijkt uit de cijfers die het bedrijf maandag vrijgaf.

Nieuwe leden Netflix

In het eerste kwartaal kreeg Netflix er ruim 4 miljoen nieuwe leden bij. Het grootste deel, 2,25 miljoen, komt uit de Verenigde Staten. Nu komt het totaal aantal leden uit de Verenigde Staten op 35,7 miljoen. Een erg groot deel van de in totaal 48,4 miljoen leden. Vorig jaar stond de teller rond deze tijd nog op 34,2 leden.

Winst Netflix

Naast de stijging in leden, is ook de winst van Netflix gestegen. De nettowinst lag vorig jaar rond de 3 miljoen en ligt nu op 53 miljoen dollar. Daarentegen draait de internationale tak nog wel met verlies. Dit verlies is nu nog 35 miljoen dollar, maar Netflix verwacht het verlies dit jaar om te zetten in winst. Het aantal leden buiten de Verenigde Staten steeg in een jaar tijd namelijk met 72% naar 12,7 miljoen leden.

Prijsverhoging Netflix

Ondanks deze positieve berichten wil Reed Hastings, CEO van Netflix, de prijs voor nieuwe leden omhoog gooien. Dit zal per maand neerkomen op een paar dollars of euro’s extra en zal per land verschillen. Nu betaald men nog 7,99 dollar per maand. Netflix gooit de prijs omhoog, om licenties op series te kunnen bekostigen. Zo wordt het kijkaanbod sterk vergroot. Daar is de komende 5 jaar 7,25 miljard dollar voor nodig.