Hoofdkantoor Netflix Nederland

Netflix naast Nederland binnenkort ook in België, Duitsland en Frankrijk

Het Amerikaans bedrijf Netflix, dat abonnement op internet aanbiedt voor films en tv-series, breidt uit. Vanaf eind dit jaar zal Netflix ook aangeboden worden in België, Duitsland en Frankrijk. Ook Luxemburg en Oostenrijk zullen gebruik kunnen maken van de streaming-videodienst.
De prijzen voor een abonnement op Netflix in deze landen worden waarschijnlijk gelijk aan die in Nederland. Nederlanders betalen nu €8,99 per maand en kunnen ook gebruik maken van een gratis proefabonnement.

De precieze details over de datum, het aanbod en de prijzen zijn nog niet bekend. Inwoners van de aangekondigde landen kunnen zich al wel vast met hun emailadres aanmelden voor verder informatie. Wanneer er meer informatie vrijkomt over de lancering van Netflix in deze landen krijgen zij bericht.

De Luxemburgse krant ‘Tageblatt’ kondigt aan dat het Europese kantoor van Netflix dat in Luxemburg gevestigd is, naar Nederland zal verhuizen.

De redenen van het vertrek van Netflix uit Luxemburg zijn niet bekend gemaakt. Het bedrijf vertrekt mogelijk door de aanpassing van de regels voor internetbedrijven. Deze aanpassingen gaan over de btw-tarieven, deze gelden vanaf 2015 voor het land waar de klant zich bevindt. Tot eind dit jaar gelden de oude internetrels nog, waarbij ervan uitgegaan wordt dat het btw-tarief geldt voor het land waarin het bedrijf staat.

Netflix bood vanaf 2012 zijn diensten in Europa aan. Landen als Ierland, Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden konden toen al onbeperkt series en films op Netflix kijken. Sinds 2013 heeft ook Nederland toegang tot de diensten van Netflix. Netflix wordt op dit moment in 40 landen gebruikt door 48 miljoen huishoudens.