Netflix aanbod een eerste indruk

Zoals veel andere hebben wij ons inmiddels ook aangemeld bij Netflix. De eerste indruk van Netflix is zoals verwacht gewoon goed. Het werkt allemaal naar behoren en aanmelden gaat heel makkelijk. De Iphone app werkt goed en op de Apple TV werkt het super. Daarnaast is Netflix beschikbaar op vele Smart TV’s.

Film aanbod Netflix

Als film liefhebber is er een flink aanbod op Netflix. Echter de echte kaskrakers van nu missen in het aanbod. Veel “oude” kaskrakers zoals “Lord of the Rings” en “Pulp Fiction” zijn beschikbaar. Maar de echte hit films missen in het overzicht. De hele Iron Man trilogie mist bijvoorbeeld in het aanbod. Toch zijn er wel een paar nieuwe films in het aanbod opgenomen, “The Expendables” zit bijvoorbeeld in het aanbod. De Nederlandse film is ook aardig vertegenwoordigd met “All Stars 2″, “De Heineken Ontvoering” en nog een aantal anderen.

Serie aanbod Netflix

Naast films biedt Netflix ook verschillende series aan. Hier zitten wel een paar hele populaire tussen zoals “Prison Break” (die er volledig op staat) en “Homeland” (waar maar 1 seizoen van op staat). Daarnaast zijn er een heleboel BBC series beschikbaar zoals “Robin Hood” en “Sherlock”. De echt meeste populaire series missen nog een beetje zoals NCIS, CSI, etc.

Aanbod groeit nog

We hopen natuurlijk dat het aanbod gaat veranderen en als we Netflix mogen vergelijken met Spotify dan gaat dat ook gebeuren. Zodra Netflix een flink aantal gebruikers heeft in Nederland zal het aanbod flink uitgebreid worden. De vraag is alleen gaan de filmproducenten overstag en zitten de licenties van films en series niet volledig vast bij de huidige uitgevers. De tijd zal het leren!

Netflix geeft zelf aan nog flink in onderhandeling te zijn met verschillende producenten over de filmrechten in Nederland.